U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kroketjes met kip rendang en crispy uitjes

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelkroketjes
  • 300 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g boemboe voor rendang
  • 100 ml kokosmelk
  • Handvol platte peterselie
  • 2 el gebakken uitjes

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Snijd de paprika en de paksoi in repen van 1 cm.
  • Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de boemboe 1 minuut. Schep de kipfilet erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika en de paksoi toe.
  • Schenk 150 ml water in de pan. Stoof de kip met de groenten afgedekt in 8 minuten zachtjes gaar. Bereid intussen de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof. Verwarm de kip rendang op laag vuur.
  • Laat het vocht van de rendang verdampen. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de kroketjes over een schaal. Schep er de kip rendang op. Bestrooi met de peterselie en de krokante uitjes.
  • Deze snelle variant van het klassieke Indische stoofgerecht valt bij iedereen in de smaak. Vergeet de rijst, deze kip rendang serveer je met crispy uitjes op krokante aardappelkroketjes.
  • Tip: Serveer dit heerlijke gerecht na de feestdagen als makkelijk hoofdgerecht met 750 gram aardappelkroketjes voor 3-4 personen. Lekker met plakjes komkommer.
  • Voorbereiden: Bereid de kip rendang al een dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelkroketjes

Voedingswaarden per persoon

  • 465 kcal
  • 21 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 43 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen