Grip ’n dip Spring breeze
Wat heb ik nodig:
personen
Voor de lente-uisalsa:
Voor de loofpesto:
Voor de Gegrilde groene aspergedip:
Bereiding:
Lente-uisalsa
- Hak de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Rasp of pers de knoflook.
- Meng de lente-ui, de peterselie, de kappertjes en de knoflook door de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper, en schep in een schaaltje.
Loofpesto
- Pureer met de staafmixer het peenloof met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie.
- Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en schep de pesto in een schaaltje.
Gegrilde groene aspergedip
- Verhit de grillpan. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips. Bestrijk ze dun met olijfolie.
- Grill de aspergetips in de grillpan in 5 minuten rondom mooi bruin en gaar. Neem de aspergetips uit de pan en laat afkoelen.
- Hak de blaadjes van het takje dragon fijn. Snijd de aspergetips in kleine stukjes.
- Meng de asperge met de dragon door de zure room. Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
- Tip: Geef de lente-uisalsa een frisse smaak met een kneepje citroensap.
- Tip: Maak meteen een dubbele portie van de loofpesto en bewaar op een koele plek onder een laagje olijfolie. Ook lekker bij gebakken zoete aardappelblokjes.
- Variatietip: Vervang de aspergetips ook eens door courgette, paprika en/of rode ui.