U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde paprika met puree en rozemarijngehakt

25 min bereidingstijd
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 rode paprika’s
  • 5 el olijfolie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 100 g slamelange naar keuze
  • 2 el balsamicoazijn
  • Ovenschaal of braadslede

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
  • Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 2 minuten met de knoflook en de rozemarijn. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.
  • Schep de tomaatjes door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de puree in de paprika’s. Verdeel er het gehaktmengsel over. Leg de kapjes weer schuin op de paprika’s.
  • Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Maak intussen de sla aan met 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.
  • Serveer de gevulde paprika’s met de salade.

Paprika’s gevuld met kruidenpuree, zo zet je eens wat anders op tafel. Lekker met aioli of tzatziki.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 540 kcal
  • 36 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen