U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Baba Ganoush dip

10 min bereidingstijd
30 min in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 2 aubergines
  • 2 el sesampasta
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el sesamzaadjes (bij voorkeur zwart)
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de aubergine in de lengte door en snijd het vruchtvlees van de aubergine in.
  • Besprenkel met olie en bak deze in een voorverwarmde oven van 180 ºC in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat de aubergine afkoelen en schep het vruchtvlees eruit met een eetlepel. Prak dit fijn in een kom met een vork.
  • Hak de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de sesampasta toe, knijp het sap van een citroen in de dip.
  • Meng het geheel tot een gladde dip en breng op smaak met peper en zout. Serveer in een schaaltje en strooi hier de sesamzaadjes overheen.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Tip: Voeg voor een fris accent wat fijngehakte verse munt toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 420 kcal
  • 24 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen