Spitskoolschotel met baconpuree en kaasrösti
20 minuten bereidingstijd
                        
                        
                        
                                                    20 - 25 minuten in de oven
                        
                    
                Wat heb ik nodig:
                             personen
                    Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de uien.
 - Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de baconreepjes in 5 minuten knapperig uit. Schep de bacon uit de pan.
 - Fruit in het baconvet de uien 2 minuten. Bestrooi met de kerrie. Voeg de spitskool toe. Bak de spitskool in 10 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
 - Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Meng de rösti met de kaas en de peterselie.
 - Schep de spitskool in de ovenschaal. Schep de bacon door de puree en breng op smaak met peper. Schep de baconpuree op de spitskool en strijk glad.
 - Bestrooi de puree met het rösti-kaasmengsel. Bak de spitskoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.
 - Hollandse ovenschotel van aardappelpuree, kerrie-spitskool, bacon en een krokante verrassing: een dakje van kaas en rösti.
 - Tip: Voeg aan de spitskool wat frisse blokjes appel of ananas toe.
 
Benodigd product
                                            
                                                        Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
 - 30 g vet waarvan 13 g verzadigd
 - 41 g koolhydraten
 - 25 g eiwit
 - 7 g vezels
 - 3,8 g zout
 
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen