Spitskoolschotel met baconpuree en kaasrösti
20 minuten bereidingstijd
20 - 25 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de uien.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de baconreepjes in 5 minuten knapperig uit. Schep de bacon uit de pan.
- Fruit in het baconvet de uien 2 minuten. Bestrooi met de kerrie. Voeg de spitskool toe. Bak de spitskool in 10 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Meng de rösti met de kaas en de peterselie.
- Schep de spitskool in de ovenschaal. Schep de bacon door de puree en breng op smaak met peper. Schep de baconpuree op de spitskool en strijk glad.
- Bestrooi de puree met het rösti-kaasmengsel. Bak de spitskoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.
- Hollandse ovenschotel van aardappelpuree, kerrie-spitskool, bacon en een krokante verrassing: een dakje van kaas en rösti.
- Tip: Voeg aan de spitskool wat frisse blokjes appel of ananas toe.
Benodigd product


Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
- 30 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 25 g eiwit
- 7 g vezels
- 3,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen