U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Snelle coq au vin met Pom’ Duchesse en salade

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Bistro Pom’ Duchesse (750 g)
  • 6 el olijfolie
  • 600 g kipfilet of kipdijfilet, in grove stukken
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 250 ml soepele rode wijn, bijv. merlot
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g gemengde salade
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de Pom’ Duchesse over de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de spekreepjes in 4 minuten knapperig uit. Bak de knoflook, de rozemarijn en de champignons 2 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Doe de kip terug in de pan, voeg de wijn en olijven toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip afgedekt in 10 minuten gaar.
    Maak intussen de salade aan met de resterende 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • Schep de coq au vin op een schaal. Leg de Pom’ Duchesse erbij en serveer met de salade.

Tip: Kipdijfilet bevat iets meer vet dan kipfilet en geeft een malser resultaat.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 860 kcal
  • 48 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 54 g koolhydraten
  • 46 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen