U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Saltimbocca van kip met groene groenten

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (400 g)
  • 200 g sperziebonen, afgehaald
  • 200 g groene aspergetips
  • 4 kipschnitzels (ongepaneerd)
  • 1⁄2 bosje peterselie
  • 4 - 8 blaadjes salie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 - 8 plakjes parmaham
  • bakplaat, 4 cocktailprikkers
  • 4 el olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 
  • Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Leg op elke schnitzel 1-2 blaadjes salie. Wikkel het vlees in de parmaham en steek vast met een cocktailprikker. 
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende olijfolie. Bak de sperziebonen en de aspergetips in 5 minuten beetgaar. Hak intussen de peterselie fijn. 
  • Leg de schnitzels op 4 warme borden. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los. Laat de jus even inkoken en schep over het vlees. 
  • Meng de peterselie door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten bij de schnitzels en zet er de gratins naast.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappel Gratins met Tijm & Rozemarijn

Voedingswaarden per persoon

  • 510 kcal
  • 33 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 16 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen