Saltimbocca van kip met groene groenten
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Leg op elke schnitzel 1-2 blaadjes salie. Wikkel het vlees in de parmaham en steek vast met een cocktailprikker.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels in 5-6 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende olijfolie. Bak de sperziebonen en de aspergetips in 5 minuten beetgaar. Hak intussen de peterselie fijn.
- Leg de schnitzels op 4 warme borden. Schenk de wijn in de pan en schraap met een spatel de aanbaksels los. Laat de jus even inkoken en schep over het vlees.
- Meng de peterselie door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten bij de schnitzels en zet er de gratins naast.
Benodigd product
![](/media/images/00842b2fa702809b17dbf22df4fe5235_large.jpg)
Voedingswaarden per persoon
- 510 kcal
- 33 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 16 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen