U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Salade met röstirondjes, burrata en basilicum-knoflookvinaigrette

4 personen
30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes naturel (750 g)
  • 2 sjalotten
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje basilicum
  • 1 komkommer
  • 100 g jonge bladslamelange
  • 4 bollen burrata (à 150 g), uitgelekt
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Bak de röstirondjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Halveer de sjalotten en snijd ze in reepjes.
  • Klop een vinaigrette van de mosterd, het citroensap en de olijfolie. Pers de knoflook en hak de blaadjes van het takje basilicum fijn. Meng allebei door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  • Schaaf de komkommer in lange linten en rol ze op.
  • Leg de röstirondjes in 4 kommen of op 4 borden. Meng de salade met de sjalot en de vinaigrette. Verdeel de salade en de komkommerrolletjes over de röstirondjes en leg op elke salade een bol burrata.

 

Tip: bak voor een extra hartige smaak 250 gram gerookte spekblokjes of pancetta in een beetje olijfolie knapperig uit en strooi ze over de salade.

 

Met een maaltijdsalade doe je haast iedereen een groot plezier. Naast röstirondjes zijn minirösti en zoete aardappelblokjes ook heerlijk in een salade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 905 kcal
  • 70 g vet waarvan 27 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen