U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Romige pastinaak-mosterdgratin

4 personen
15 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 175 g Aviko Rösti Original (verpakking 750 g)
  • 800 g pastinaak
  • 125 g crème fraîche
  • 1-2 el milde grove mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
  • Ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de uiteinden eraf en snijd de pastinaak in de lengte in stukken van 3 cm.
  • Kook de pastinaak in water met zout 8 minuten voor. Giet de pastinaak af en laat goed aflekken. Leg de stukken pastinaak in de ovenschool.
  • Roer de crème fraîche in een ruime kom los met de mosterd. Rasp of pers er de knoflook boven. Schep de rösti, kaas en kruiden door de mosterdroom.
  • Verdeel het röstimengsel over de pastinaak. Bak de pastinaak in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 370 kcal
  • 17 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 42 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen