U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ovenschotel met tuinbonen, kruidenpuree, chorizo en spiegelei

20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato Fine Herbs (750 g)
  • 200 g chorizo
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 450 g tuinbonen (diepvries)
  • 4 eieren
  • 1 takje peterselie
  • Ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de chorizo in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de chorizo met de ui en de knoflook 6 minuten. Schep de bevroren tuinbonen erdoor en bak nog 4 minuten. Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de helft van de puree in de ovenschaal. Verdeel er de helft van het tuinbonenmengsel over. Dek af met de rest van de puree en de rest van het tuinbonenmengsel.
  • Bak de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit intussen in de koekenpan weer 2 eetlepels olijfolie. Breek de eieren voorzichtig boven de pan en bak 4 spiegeleieren. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Hak de peterselie fijn. Neem de ovenschotel uit de oven. Leg er de spiegeleieren op en bestrooi met de peterselie.
  • Tip: Liever zonder vlees? Vervang de chorizo door 400 gram champignons en bak 2 theelepels gerookt paprikapoeder mee.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 690 kcal
  • 47 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 28 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 4,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen