U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan spitskoolpuree met appel, crème fraîche en gehakt

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 2 el olijfolie of boter
  • 400 g gemengd- of rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tl kerrie
  • 400 g gesneden spitskool (koelvers)
  • 1 handappel, bijvoorbeeld Jonagold
  • 125 g crème fraîche

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie of boter. Bak het gehakt in 5 minuten bruin en rul. Snipper intussen de uien. Bak de ui en de kerrie de laatste 2-3 minuten mee.
  • Schep de spitskool door het gehakt. Bak de spitskool in 5 minuten knapperig gaar. Snijd intussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel (met schil) in blokjes. Schep de appel door de spitskool.
  • Verdeel de puree over de spitskool. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Neem de pan van het vuur. Roer de crème fraîche door de spitskoolpuree en breng op smaak met zout en peper.
  • Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door 400 gram gehalveerde champignons. Kastanjechampignons hebben een extra volle smaak en stevige structuur. Ze zijn ideaal voor eenpansgerechten.
  • Spitskool, kerrie, gehakt en appel is een gouden combinatie. Voeg romige puree toe en je maaltijd is helemaal af!
  • Tip: Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
  • Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 640 kcal
  • 40 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen