U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan puree met rode biet, feta en walnoten

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gekookte rode bieten (koelvers)
  • ½ bosje dille of platte peterselie
  • 200 g feta
  • 100 g walnoten

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Snijd de bieten in kleine blokjes en schep ze door de ui.
  • Voeg de puree toe. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft. Hak intussen de dille fijn.
  • Neem de pan van het vuur. Verkruimel de feta grof boven de pan en bestrooi met de dille. Schep de bietenpuree goed om en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de walnoten.
  • Liever met vlees? Laat de feta weg. Bak met de ui 1 rookworst (ca. 285 g) in blokjes gesneden mee. Spek- of hamblokjes zijn ook lekker door bietenpuree.
  • Ultiem comfort op drukke dagen: een eenpanner met puree, biet, feta en walnoten.
  • Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Spinazie.
  • Tip: Schep 150 gram Griekse yoghurt door de bietenpuree voor een fris-romige smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 585 kcal
  • 40 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen