U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan andijviepuree met spekjes en zongedroogde tomaatjes

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 2 el olijfolie of boter
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 400 g gesneden andijvie (koelvers)
  • 125 g zongedroogde tomaatjes

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olie of boter. Bak de spekblokjes in 4 minuten knapperig uit. Snipper intussen de uien.
  • Voeg de uien toe aan de spekblokjes en bak 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe; houd eventueel een kwart van de andijvie apart om later rauw toe te voegen als knapperige twist. Bak de andijvie in 5 minuten zacht en gaar; schep regelmatig om.
  • Verdeel de puree over de andijvie. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Schep de tomaatjes met de eventueel apart gehouden andijvie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Liever zonder vlees? Schep met de tomaatjes 250 g linzen uit blik door de puree.
  • Een stamppotfavoriet nu als snelle eenpanner. Met mediterrane tomaatjes voor een beetje zon op je bord op koude dagen!
  • Variatietip: Neem Aviko Aardappelpuree Fijne kruiden en vervang het spek door blokjes gerookte zalm. Schep de zalm op het laatst met de tomaatjes door de warme puree.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappelpuree Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 465 kcal
  • 28 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 34 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen