One Pan andijviepuree met spekjes en zongedroogde tomaatjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Verhit in een ruime koekenpan de olie of boter. Bak de spekblokjes in 4 minuten knapperig uit. Snipper intussen de uien.
- Voeg de uien toe aan de spekblokjes en bak 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe; houd eventueel een kwart van de andijvie apart om later rauw toe te voegen als knapperige twist. Bak de andijvie in 5 minuten zacht en gaar; schep regelmatig om.
- Verdeel de puree over de andijvie. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Schep de tomaatjes met de eventueel apart gehouden andijvie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Liever zonder vlees? Schep met de tomaatjes 250 g linzen uit blik door de puree.
- Een stamppotfavoriet nu als snelle eenpanner. Met mediterrane tomaatjes voor een beetje zon op je bord op koude dagen!
- Variatietip: Neem Aviko Aardappelpuree Fijne kruiden en vervang het spek door blokjes gerookte zalm. Schep de zalm op het laatst met de tomaatjes door de warme puree.
Benodigd product
![](/media/images/7cd4e63d6bfbdc6e328c083ba35a7017_large.jpg)
Voedingswaarden per persoon
- 465 kcal
- 28 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen