U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Marokkaanse rösti met kikkererwten en merguez

4 personen
20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Rösti Original
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el olijfolie 
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2-3 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel) 
  • 8 merguez worstjes 
  • 2 limoenen
  • 1 bosje platte peterselie 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Grillpan of barbecue

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de paprika 3 min. Voeg de rösti toe en bak in 10-15 min. goudbruin en knapperig
  • Verhit de grillpan. Gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Halveer de limoenen en leg ze op het snijvlak bij de worstjes in de pan. De limoenen karameliseren zo, waardoor het sap een heerlijk zoet accent krijgt 
  • Schep de knoflook en de kikkererwten door de rösti en bak nog 1 min. Breng de rösti op smaak met de ras el hanout, de peterselie en zout en peper 
  • Schep de rösti op 8 borden. Leg de merguez met de limoenen erbij

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 665 kcal
  • 35 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 27 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen