Kruidenpuree met geroosterde asperges en beenham in dragonsaus
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schil de asperges en snijd het houtachtige stukje van de onderkant. Halveer dikke exemplaren in de lengte.
- Leg de asperges in één laag op de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met wat (zee)zout.
- Rooster de asperges in de oven in zo’n 30 minuten beetgaar. De oventijd is afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid van de asperges: check en schuif desgewenst de asperges nog even terug in de oven.
- Snipper de sjalot. Breng in een steelpan de wijn met de sjalot aan de kook. Laat tot 2 eetlepels inkoken. Schenk de slagroom erbij en laat de saus weer tot de helft inkoken.
- Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de plakken beenham door ze 1-2 minuten per kant te grillen of te bakken. Roer de dragon door de saus en breng op smaak met peper.
- Schep de puree op 4 borden. Leg er de geroosterde asperges en de beenham bij. Schep de dragonsaus erover.
- Roosteren in de oven is met stip de makkelijkste manier om asperges te bereiden. Na het schillen schuif je ze zo de oven in en hebt er geen omkijken meer naar. Geroosterd zijn ze bovendien extra intens van smaak. Combineer de trendy geroosterde asperges klassiek met beenham, aardappelpuree en dragonroomsaus.
- Vegatip Vervang de beenham door 4 mooie portobello’s
- Tip Uiteraard kan ook een verse beenham (ca. 500 g) worden gebruikt. Bereid de beenham volgens de gebruiksaanwijzing in de oven of pan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten alvorens de beenham in plakken te snijden.
- Tip Ook lekker met gegrilde zalmfilet, gebakken varkenshaas of schnitzel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
- 35 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen