U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Groentelasagne met gehakt

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelschijfjes (à 600 g)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 courgette, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode paprika’s, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bol mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 500 g rundergehakt
  • diepe ovenschaal (2 liter) ingevet
  • 1 fles passata (gezeefde tomaten, à 700 g)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Schep het gehakt erdoor en bak in 3 minuten rul. 
  • Schenk de gezeefde tomaten bij het gehakt. Verwarm de saus nog 5 minuten. Breng op smaak met 1 theelepel oregano, zout en peper. 
  • Maak in de ovenschaal achtereenvolgens lagen van de courgette, bevroren aardappelschijfjes, paprika en tomaat. Schep er een laag van de gehaktsaus op en herhaal tot alle groenten, aardappelschijfjes en saus op zijn; houd een paar ringen paprika apart. 
  • Leg de plakjes mozzarella en de apart gehouden paprikaringen op de groentelasagne. Bestrooi met 1 theelepel oregano. 
  • Bak de groentelasagne in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 740 kcal
  • 38 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 54 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen