U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Grieks groentepannetje met rösti en feta

20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 gram Aviko Rösti Original
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g feta
  • 3 el olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 100 g zwarte (Griekse) olijven
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 g ijsbergsla, in fijne reepjes
  • 200 g tzatziki
  • 4 Ovenbestendige pannetjes of ovenschaaltjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd intussen de courgettes en de aubergine in dikke halve plakjes. Hak de knoflook fijn. Verkruimel de feta grof.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook in 1 minuut. Schep de courgette en aubergine erdoor en bak 4 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes met de olijven en oregano toe. Verwarm de groenten in 5 minuten in de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de groenteschotel in de ovenpannetjes of -schaaltjes. Verdeel er de helft van de rösti en de feta over.
  • Bak de Griekse groentepannetjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudgeel en gaar. Bereid intussen de rest van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. ​Serveer de groentepannetjes met de rest van de rösti, de ijsbergsla en de tzatziki.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 555 kcal
  • 31 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen