U zocht op:
  • Recepten
  • Producten

Gratinschotel met honinglof en ham

4 personen
20 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Aardappel Gratins met Emmentaler kaas en room 
  • 6 struikjes witlof 
  • 25 g roomboter 
  • 2 el honing 
  • 12 plakjes ham 
  • 6 takjes tijm 
  • 100 g geraspte jong belegen kaas 
  • Grote ovenschaal, ingevet 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de witlof in 6 min. rondom bruin en beetgaar. Voeg de honing toe en laat in 2 min. smelten en bruiner kleuren 
  • Spreid de ham uit op het werkvlak. Ris de blaadjes van de tijm 
  • Verdeel de witlof over de plakken ham en bestrooi met de tijm. Wikkel de ham rond de witlof en leg de pakketjes op de naad in de ovenschaal. Zet de 4 gratins ertussen. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak 
  • Bak de gratinschotel ca. 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 420 kcal
  • 27 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 25 g koolhydraten
  • 18 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen