Gratinschotel met honinglof en ham
20 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de witlof in 6 min. rondom bruin en beetgaar. Voeg de honing toe en laat in 2 min. smelten en bruiner kleuren
- Spreid de ham uit op het werkvlak. Ris de blaadjes van de tijm
- Verdeel de witlof over de plakken ham en bestrooi met de tijm. Wikkel de ham rond de witlof en leg de pakketjes op de naad in de ovenschaal. Zet de 4 gratins ertussen. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak
- Bak de gratinschotel ca. 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 420 kcal
- 27 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 25 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 3 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen