U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratin met groene asperges en parmaham

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g)
  • 4 el groene pesto
  • 16 plakjes parmaham
  • 1 bol mozzarella (125 g), uitgelekt
  • 500 g groene asperges
  • 7 el olijfolie extra vierge
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • Bakplaat met bakpapier, grillpan

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bestrijk ze met de pesto. Omwikkel de gratins met de ham.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakjes, leg ze op de pesto. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd intussen het houtachtige einde van de asperges af en bestrijk ze dun met 3 eetlepels olijfolie.
  • Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5-6 minuten beetgaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Neem de gratins uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Verdeel er de asperges en een beetje rucola over. Bestrooi met de pijnboompitten.
  • Maak de rest van de rucola aan met de 4 resterende eetlepels olijfolie, zout en peper. Schep de rucolasalade bij de gratins op de borden.

Tip: Nog meer Italië op je bord? Bestrooi de heerlijke gratins dan met geraspte Parmezaanse kaas.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 925 kcal
  • 75 g vet waarvan 31 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 30 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 4,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen