U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratin met biet, verse geitenkaas en pistache

15 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g)
  • 1 tomaat
  • 200 g gekookte rode biet
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el ongezouten pistachenoten
  • 2 el cress of muntblaadjes
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat. Snijd de tomaat in 8 plakjes, leg ze op de gratins. Snijd de biet(en) ook in dunne plakjes en leg ze op de tomaat.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verkruimel halverwege de baktijd de geitenkaas grof en verdeel over de gratins. Besprenkel de kaas met de honing en schuif de gratins weer terug in de oven. Hak de pistachenoten grof.
  • Neem de gratins uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Bestrooi ze met de pistachenoten en de cress of muntblaadjes.

Voor een dagje zonder vlees of vis. Serveer ze met een royale bladsalade met frisse yoghurtdressing.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 575 kcal
  • 40 g vet waarvan 25 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen