U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratin-kerstboom

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • ½ bol mozzarella (125 g), in plakjes
  • 2 cherrytomaatjes, in plakjes
  • 1 el truffeltapenade of zwarte-olijventapenade
  • 10 g gorgonzola
  • 1 el geraspte gruyère
  • 3 el olijfolie
  • 50 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 g spinazie, gewassen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins in de vorm van een kerstboom op de bakplaat.
  • Beleg 4 willekeurige gratins met de mozzarella en tomaatjes. Besmeer de ‘stam’gratin met de tapenade. Beleg de ‘piek’gratin met de gorgonzola en bestrooi met de gruyère.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan ook 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Breng de paddenstoelen en de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spinazie en de paddenstoelen over de nog onbedekte gratins. Leg de gratin-kerstboom op een grote platte schaal.

 

Niet het vlees, maar deze kerstboom van romige gratins is dit jaar het pronkstuk op tafel.

 

Tip: Steek hier en daar toefjes rozemarijn in de kerstboom.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 520 kcal
  • 40 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 26 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen