U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde pompoenstamppot met tijmchipolata’s

20 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden (750 g)
  • 800 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el pompoenpitten
  • ½ bosje tijm (à 15 g)
  • 500 g runderchipolata’s
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de pompoenblokjes op de bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de pompoenblokjes in 20 minuten gaar.
  • Bereid intussen de kruidenpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en schud ze op een bord.
  • Verhit in de koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de takjes tijm 1 minuut. Leg de worstjes tussen de kruiden en bak ze in 10 minuten rondom bruin en gaar. Hak intussen de pompoenpitten grof.
  • Schep de geroosterde pompoen door de puree en breng op smaak met peper. Schep de pompoenstamppot op een schaal en leg er de tijmworstjes bij. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
  • Op zoek naar een maaltijd boordevol groenten? Gevonden! Geroosterde pompoenblokjes hebben een extra intense en zoete smaak. Samen met de kruidige worstjes doe je er iedereen een plezier mee.
  • Tip: Liever zonder vlees? Leg tussen de pompoenblokjes een plak feta (200 gram). Bestrooi de pompoen en de feta met de blaadjes van de takjes tijm. Rooster de feta met de pompoenblokjes zacht en romig. Serveer de geroosterde feta op de pompoenstamppot.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 705 kcal
  • 49 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 30 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen