Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
- Klop de eieren los met de melk. Hak 25 gram rucola grof en meng met de pecorino door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
- Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
- Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de tomaatjes en zout en peper naar smaak.
- Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
De dikke Italiaanse omelet vullen we deze keer met zoete aardappelblokjes en rucola. Buonissimo!
Borreltip: Snijd de frittata in blokjes, garneer met wat rucola en serveer op een mooie prikker als borrelhapje.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 595 kcal
- 42 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 16 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen