U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino

4 personen
25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 6 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g rucola
  • 25 g geraspte pecorino
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g halfgedroogde (cherry)tomaatjes

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
  • Klop de eieren los met de melk. Hak 25 gram rucola grof en meng met de pecorino door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
  • Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
  • Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de tomaatjes en zout en peper naar smaak.
  • Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

 

Variatietip: vervang de pecorino door 100 gram verkruimelde feta.

 

Borreltip: snijd de frittata in blokjes, garneer met wat rucola en serveer op een mooie prikker als borrelhapje.

 

De dikke Italiaanse omelet vullen we deze keer met zoete aardappelblokjes en rucola. Buonissimo!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 42 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen