Courgette-kokossoep met pistachesalsa
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de ui en hak 2 tenen knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit in een soeppan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Schep de aardappelpuree erdoor.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
- Hak intussen de pistachenoten grof. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze geuren. Schud ze in een schaaltje. Rasp of pers de derde teen knoflook erboven. Hak de peterselie en de kappertjes fijn en voeg met de resterende olijfolie toe. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep van het vuur met de staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog 1 minuut. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 kommen. Schep de pistachesalsa in de soep.
- Altijd handig om aardappelpuree in de diepvries te hebben. Zo geef je bijvoorbeeld soep snel een natuurlijk binding én een volle romige smaak.
- Tip: Vervang de pistachenoten gerust door walnoten, amandelen of hazelnoten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 480 kcal
- 33 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen