U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Chorizo-kruidenpuree met tomaatjes, linzen en citroen

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato Fine Herbs (750 g)
  • 150 g chorizo (hele worst)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • Handvol blaadjes platte peterselie
  • 250 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Bereiding:

  • Haal de kruidenpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snijd de chorizo in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de chorizo met de knoflook in 4 minuten knapperig. Halveer intussen de tomaatjes.
  • Voeg de tomaatjes toe en bak nog 6-8 minuten, tot ze openbarsten en het sap vrijkomt.
  • Voeg de kruidenpuree toe en verwarm op matig vuur. Roer af en toe en voeg de wijn toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Hak de peterselie grof.
  • Schep de citroenrasp en de linzen door de puree. Breng op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.
  • Chorizo + tomaat + citroen + kruidenpuree = Spaans genieten!
  • Liever zonder vlees?  Vervang de chorizo door 250 g kikkererwten uit blik (afgespoeld en uitgelekt).

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 535 kcal
  • 30 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 41 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen