U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Bloemkoolsaté met Thaise satésaus en pinda’s

4 personen
15 min bereidingstijd
15-20 min op de BBQ

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes (450 g)
  • 1 bloemkool
  • 1 el kerrie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 el pindakaas
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda’s
  • (metalen) Barbecuespiesen, bbq

Bereiding:

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Rijg de roosjes aan de barbecuespiesen. Roer de kerrie, het knoflookpoeder en de komijn door de olie. Bestrijk de bloemkoolspiesen ermee.
  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven tot 220 ºC. Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm in een steelpan de pindakaas met de currypasta en de kokosmelk. Roer tot een gladde pindasaus. Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de bloemkoolspiesen op 4 borden. Bestrooi met de alfalfa en de pinda’s. Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

 

Barbecueën zonder vlees is dé trend, en allesbehalve saai. Maak bijvoorbeeld eens bloemkoolspiesen en serveer ze met pittige satésaus en blokjes zoete aardappel.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 615 kcal
  • 46 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen