U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aubergine met spinazie & ricotta

20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide partjes (à 450 g)
  • 5 el olijfolie
  • 300 g (wilde) spinazie, gewassen
  • 1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
  • 125 g ricotta 
  • 1 teen knoflook
  • staafmixer, lage ovenschaal
  • 2 aubergines 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Pureer met de staafmixer de inhoud van het blik tomaten met de knoflook. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. 
  • Halveer de aubergines in de lengte. Leg ze op de bolle kant in de tomatensaus. 
  • Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend het blad slinken en vrijkomend vocht verdampen. Verdeel de spinazie over de aubergines. 
  • Schep de ricotta op de spinazie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar. 
  • Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. 
  • Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden. Leg er 1 auberginehelft naast en schep er wat tomatensaus op.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 585 kcal
  • 30 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 60 g koolhydraten
  • 13 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen