Aubergine met spinazie & ricotta
20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Pureer met de staafmixer de inhoud van het blik tomaten met de knoflook. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal.
- Halveer de aubergines in de lengte. Leg ze op de bolle kant in de tomatensaus.
- Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend het blad slinken en vrijkomend vocht verdampen. Verdeel de spinazie over de aubergines.
- Schep de ricotta op de spinazie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden. Leg er 1 auberginehelft naast en schep er wat tomatensaus op.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 585 kcal
- 30 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen