Salade met paté en zoete-aardappelchutney
45 min bereidingstijd + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Doe de blokjes zoete aardappel met de ui, wijnazijn, suiker, sinaasappelrasp, steranijs, kaneel en stukjes pruim of vijg in een sauspan. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat op laag vuur 20-25 minuten tot een dikke chutney inkoken. Roer af en toe.
- Schep de chutney in de potten. Sluit het deksel en laat afkoelen. Bewaar de chutney in de koelkast (maximaal 2 weken).
- Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de sjalot in flinterdunne reepjes. Strooi ze met de granaatappelpitjes over de salade. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.
- Leg op elke salade een stukje paté en schep er een lepel chutney op.
Maak een potje van deze heerlijke zoete-aardappelchutney voor jezelf en eentje om weg te geven.
Tip: De chutney is ook heerlijk op een borrelplank met vleeswaren, kaas en Aviko Rösti Mini.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 275 kcal
- 20 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 18 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen