U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstipizza met gegrilde groenten

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 6 eieren
  • 50 g bloem
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • 150 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 tl oregano
  • ½ courgette, in plakjes 
  • 1 gele paprika, in reepjes 
  • 2 rode uien, in halve ringen 
  • 2 bakplaten bekleed met bakpapier, grillpan

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak de bevroren rösti goed los. Klop de eieren los in een ruime kom. Meng er de rösti, bloem, geraspte kaas en oregano door. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Vorm van het röstimengsel 4 pizzabodems van 1 cm dik op de bakplaten, druk stevig aan. Bak de pizzabodems in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en gaar. 
  • Verhit de grillpan. Schep de courgette met de paprika en de ui om met de olijfolie. Gril de groenten in porties in 4 minuten beetgaar. Neem de pizzabodems uit de oven en beleg ze met de gegrilde groenten en de mozzarella. Verdeel er de tomaatjes over, laat de takjes eraan. 
  • Schuif de pizza’s terug in de oven en bak nog 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren. 
  • Bestrooi de pizza’s uit de oven met de basilicumblaadjes en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 840 kcal
  • 49 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 58 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen