U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rozemarijn-pancettagratins

15 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 100 g semi-zongedroogde tomaten in olie (uit pot of koelvers)
  • 1 el olijfolie
  • 100 g pancetta in plakjes
  • 8 takjes rozemarijn van gelijke lengte
  • Bakplaat met bakpapier, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Pureer intussen met de staafmixer de tomaatjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 4 minuten knapperig uit.
  • Zet de gratins op een schaal. Schep er de tomatenpuree op. Verdeel er de pancetta over en steek in elke gratin een takje rozemarijn.
  • Met een takje rozemarijn geef je de gratins eenvoudig een kersttintje.
  • Tip: Liever zonder vlees? Vervang de pancetta door krokant gebakken kikkererwten die je kruidt met gemalen komijn, (gerookte-) paprikapoeder en zeezout.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 285 kcal
  • 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen