Rozemarijn-pancettagratins
15 min bereidingstijd
                        
                        
                        
                                                    20-25 min in de oven
                        
                    
                Wat heb ik nodig:
                             personen
                    Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
 - Pureer intussen met de staafmixer de tomaatjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 4 minuten knapperig uit.
 - Zet de gratins op een schaal. Schep er de tomatenpuree op. Verdeel er de pancetta over en steek in elke gratin een takje rozemarijn.
 - Met een takje rozemarijn geef je de gratins eenvoudig een kersttintje.
 - Tip: Liever zonder vlees? Vervang de pancetta door krokant gebakken kikkererwten die je kruidt met gemalen komijn, (gerookte-) paprikapoeder en zeezout.
 
Benodigd product
                                                        Voedingswaarden per persoon
- 285 kcal
 - 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
 - 14 g koolhydraten
 - 6 g eiwit
 - 3 g vezels
 - 1,6 g zout
 
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen