Romige rösti-rucolarisotto met schelvis
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 2 minuten. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen.
- Schenk de wijn bij de rijst en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen.
- Schep de rösti door de rijst. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst met de rösti in nog 8-10 minuten beetgaar.
- Rooster intussen in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Schenk de resterende olijfolie in de koekenpan. Bestrooi de schelvisfilet met zout en peper en bak de vis in 6 minuten bruin en net gaar. Keer de vis halverwege de baktijd.
- Neem de risotto van het vuur. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rucola door de risotto. Verdeel de risotto over 4 borden en leg er de schelvisfilet bij. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Serveertip: Lekker met gestoomde broccoli of een frisse bladsalade met citroendressing.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 630 kcal
- 30 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 26 g eiwit
- 3 g vezels
- 3,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen