U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Puree met witlof, parmaham, rode pesto en salie

25 min bereidingstijd
15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato (750 g)
  • 6 stronkjes witlof
  • 12 plakjes parmaham
  • 3 el rode pesto
  • 12 blaadjes salie
  • 3 el olijfolie
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • Ovenbestendige koekenpan (28 cm ø)

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte. Bestrijk elk plakje ham met een beetje pesto en leg er een blaadje salie op. Wikkel elke witlofhelft in een plakje ham.
  • Verhit in de koekenpan de olijfolie. Leg de witlof op het snijvlak in de pan en bak in 10 minuten beetgaar en rondom bruin. Neem de witlof uit de pan.
  • Veeg de pan eventueel schoon en verwarm hierin de puree, op matig vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC.
  • Schep de kaas door de puree en laat op laag vuur smelten. Schuif de puree aan de kant. Leg de witlof terug in de pan en schep er de puree op. Leg de takjes met de tomaatjes op de puree.
  • Zet de pan 15 minuten in de oven, tot de puree begint te kleuren en de tomaatjes sappig zijn en openbarsten.
  • Witlof in ham met puree, deze keer met een Italiaans tintje!
  • Liever zonder vlees? Laat de parmaham weg en bak de witlof met blokjes appel en honing. Lekker met geraspte belegen geitenkaas of blokjes brie door de kruidenpuree!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 545 kcal
  • 35 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 21 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen