U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pompoen-spruitenpuree met rozemarijn en harissakip

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Mashed Potato (750 g)
  • 4 el olijfolie
  • 400 g kipfilet
  • 1-2 el harissa
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g spruiten
  • 400 g pompoen in blokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el pompoenpitten

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Verhit  in een ruime koekenpan de olijfolie. Bestrijk de kipfilets met de harissa. Bak de kip in 12 minuten bruin en gaar.
  • Hak intussen de knoflook fijn. Maak de spruiten schoon en snijd een dun plakje van de onderzijde. Gooi de frisse groene blaadjes die van de kooltjes vallen bij het schoonmaken niet weg, maar houd ze apart (zie tip). Halveer de spruiten.
  • Neem de kipfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de spruiten toe en bak 2 minuten. Hak de naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Schep de pompoenblokjes en rozemarijn door de spruiten.
  • Schenk 100 ml water in de pan en smoor de groenten afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  • Voeg de puree toe. Verwarm de puree op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Hak de pompoenpitten grof. Snijd de kipfilets in plakjes. Leg de kip op de pompoenspruitenpuree en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Spruiten en pompoen: een perfecte herfstcombinatie in deze eenpanner met pittige kip en rozemarijn.
  • Tip: Maak van de frisse groene blaadjes eens spruitenpesto: pureer met de staafmixer een handvol spruitenblaadjes met 1 eetlepel pijnboompitten, 1 teentje knoflook en 3-4 eetlepels olijfolie. Roer er 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper.
  • Liever zonder vlees? Neem een plantaardige kipvervanger of vegetarische balletjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 535 kcal
  • 27 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen