U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Miniquiches met broccoli, aardappel, mozzarella en sinaasappel

30 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Aardappeldobbelsteentjes
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 125 g broccoliroosjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 g geraspte mozzarella
  • Ingevette muffinvorm (10 holtes)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien.
  • Verdeel de broccoli in kleinere roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.
  • Klop de eieren los met de melk. Roer er de mozzarella en de sinaasappelrasp door.
  • Bekleed 10 muffinholtes met de deegplakjes; snijd de plakjes eventueel iets bij. Strooi de broccoli en de aardappelblokjes in de deegbakjes. Schenk het ei-kaasmengsel erbij.
  • Bak de miniquiches in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Deze miniquiches maak je makkelijk een paar dagen tevoren vast klaar met de kinderen. Warm ze tijdens het kerstdiner nog even op in de oven of serveer ze op kamertemperatuur bij de kerstborrel.
  • Tip: Stop ook nog wat rozijnen in de vulling.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • Per stuk: 220 kcal
  • 12 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 20 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen