U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mexicaanse gehakt-pureewraps

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden (750g)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el kruidenmix voor enchilada of burrito
  • 1 blikje maïs (150 g)
  • 6 grote tortilla wraps
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 2 el plakjes jalapeñopepers (pot)
  • 1 bosui
  • Tomatensalsa, voor erbij
  • Ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de paprika 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul. Schep de kruidenmix en de maïs erdoor.
  • Schep 1/6 van de puree in een baan op een tortilla. Verdeel er 1/6 van het gehaktmengsel over. Klap de zijkanten over de vulling en rol op.
  • Maak zo nog 5 wraps en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en de jalapeñopepers.1/6 van de puree in een baan op een tortilla. Verdeel er 1/6 van het gehaktmengsel over. Klap de zijkanten over de vulling en rol op.
  • Bak de wraps 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Snijd intussen de bosui in ringetjes.
  • Bestrooi de wraps uit de oven met de bosui. Serveer ze met de salsa en eventueel wat extra jalapeñopepers.

Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door plantaardig gehakt, schijfjes avocado of kikkererwten.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappelpuree Fijne Kruiden

Voedingswaarden per persoon

  • 895 kcal
  • 43 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 85 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 3,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen