U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Indiase zoete aardappelsoep met gegrilde garnaal en koriander

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el Indiase milde currypasta
  • 2 groentebouillontabletten
  • 8 grote rauwe, ongepelde garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 1-2 naanbroden, voor erbij
  • Grillpan, staafmixer

Bereiding:

  • Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut.
  • Schep de zoete aardappelblokjes erdoor. Voeg de bouillontabletten met 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de laatste lepel currypasta los met de resterende olijfolie. Schep de garnalen erdoor.
  • Verhit de grillpan. Bak de garnalen in de grillpan (of gril ze op de hete barbecue) in 6 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  • Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kleine kommetjes of glaasjes. Hang aan elk kommetje 1 of 2 gegrilde garnalen. Garneer de soep met de koriander en serveer met het naanbrood.

 

Tip: Voor de vegetarische gasten kun je de garnalen vervangen door een spiesje met gemarineerde sojablokjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 395 kcal
  • 23 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen