Hollandse gehaktschotel met röstidakje
25 min bereidingstijd
40 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng het gehakt met het paneermeel, wat zout en peper. Rol er kleine balletjes van.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Snipper intussen de ui, snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan. Bak de ui en prei 3 minuten in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten.
- Voeg de crème fraîche met 75 ml water toe en roer glad. Doe de gehaktballetjes terug in de pan en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Doe de inhoud van de pan in de ovenschaal. Meng de rösti met de kaas en verdeel over het groenten-gehaktmengsel.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Wie loopt hier niet warm voor?
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 46 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 32 g koolhydraten
- 29 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen