Gratins met brie, geroosterde druiven en krokante salie
15 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat. Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
- Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de gratins op de bakplaat. Zo roosteren ze zoet en sappig.
- Neem de bakplaat uit de oven. Leg de druiven op een bord. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de gratins.
- Schuif de gratins nog 5-8 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes in 3-4 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
- Zet de gratins op een plank of schaal. Verdeel er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes over. Bestrooi met peper naar smaak.
- Deze gratins zijn een dankbaar bijgerecht; met brie en geroosterde druiven doe je er klein en groot een plezier mee. Bestrooi ze met krokant gebakken blaadjes salie.
- Tip: Ook lekker met een pittiger kaas dan brie, zoals gorgonzola of roquefort.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 645 kcal
- 51 g vet waarvan 30 g verzadigd
- 31 g koolhydraten
- 14 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen