U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratins met brie, geroosterde druiven en krokante salie

15 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met Tijm en Rozemarijn (à 4 stuks)
  • 150 g pitloze druiven
  • 150 g brie
  • 3 el olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat. Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
  • Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de gratins op de bakplaat. Zo roosteren ze zoet en sappig.
  • Neem de bakplaat uit de oven. Leg de druiven op een bord. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de gratins.
  • Schuif de gratins nog 5-8 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes in 3-4 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
  • Zet de gratins op een plank of schaal. Verdeel er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes over. Bestrooi met peper naar smaak.
  • Deze gratins zijn een dankbaar bijgerecht; met brie en geroosterde druiven doe je er klein en groot een plezier mee. Bestrooi ze met krokant gebakken blaadjes salie.
  • Tip: Ook lekker met een pittiger kaas dan brie, zoals gorgonzola of roquefort.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 645 kcal
  • 51 g vet waarvan 30 g verzadigd
  • 31 g koolhydraten
  • 14 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen