Gevulde portobello met venkel-kruidenstamppotje en gemarineerde feta
30 min bereidingstijd
10-15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de feta in blokjes en doe in een schaal. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de feta. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng om te marineren.
- Maak de venkel schoon, halveer en snijd in dunne reepjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de venkelreepjes 2 minuten zachtjes, zonder te kleuren. Schenk de wijn erbij en smoor de venkel in 8 minuten gaar.
- Verwarm de kruidenpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de olijven in ringetjes. Veeg de portobello’s schoon, verwijder het steeltje en leg ze op de bolle kant op de bakplaat.
- Schep de venkel en de olijven door de puree. Breng op smaak met peper. Schep de puree in de portobello’s en verdeel er de blokjes feta over.
- Bak de portobello’s in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar.
- Rasp voor de tzatziki de komkommer. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de rasp. Meng de yoghurt met de komkommerrasp in een schaal. Pers of rasp de knoflook erboven en schep goed om.
- Leg de portobello’s op een schaal. Bestrooi ze met fijngeknipt venkelgroen of dille en serveer met de tzatziki.
- Verras je tafelgenoten met deze gevulde portobello’s. Behalve als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een groene salade zijn ze ook heerlijk als bijgerecht bij souvlaki of lamskoteletjes.
- Tip: Meng voor een fris accent ook wat citroenrasp door de puree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
- 35 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 16 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen