U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde zoete aardappel met Thaise pindasaus

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 volle el pindakaas
  • 2 sappige mango’s
  • 1 rode peper
  • Handvol radijskiemen of taugé
  • 3 el gebakken uitjes
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Spreid de aardappelblokjes uit op de bakplaat en bestrooi ze met de komijn. Bak de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten bruin en gaar. Schep halverwege om.
  • Breng de kokosmelk met de currypasta en de pindakaas tegen de kook. Roer glad en laat tot een mooie sausdikte inkoken.
  • Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in dunne schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak het vruchtvlees klein.
  • Verdeel de aardappelblokjes over 4 borden. Schep er wat pindasaus over en bestrooi met de radijskiemen, de rode peper en de gebakken uitjes.
  • Leg de mango erbij en serveer de rest van de pindasaus apart.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 635 kcal
  • 32 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 74 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen