U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde groenten met gratins

bereidingstijd: 35 minuten
4 uur stooftijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gratins
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • Balsamico azijn
  • 4 winterwortels
  • Tijm 10 gr.
  • 4 pastinaken
  • Rozemarijn 10 gr.
  • 2 bieten
  • Platte peterselie 10 gr.
  • ½ knolselderij
  • Zout en peper
  • 8 teentjes knoflook
  • Ovenschaal of bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Snijd alle groenten in vingerdikke reepjes en leg ze gemengd op een bakplaat of in een ovenschaal op bakpapier
  • Leg de knoflookteentjes er tussen en strooi de kruidenblaadjes er overheen 
  • Besprenkel alles rijkelijk met olijfolie en balsamico azijn en zet het geheel max. 1 uur in de oven (let op dat de groenten niet verbranden en schud of schep ze tijdens de baktijd meermaals om)
  • Plaats de gratins erbij gedurende de baktijd die op de verpakking staat vermeld
  • Knip de platte peterselie na het roosteren over het gerecht en maal er zout en peper overheen
 
Voor de niet vegetariërs; leg er tijdens de baktijd wat Iberico worstjes tussen!

 

Wijnsuggestie: Pinot Noir

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 500 kcal
  • 24 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 11 g eiwit
  • 21 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen