Geroosterde groenten met gratins
bereidingstijd: 35 minuten
4 uur stooftijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Snijd alle groenten in vingerdikke reepjes en leg ze gemengd op een bakplaat of in een ovenschaal op bakpapier
- Leg de knoflookteentjes er tussen en strooi de kruidenblaadjes er overheen
- Besprenkel alles rijkelijk met olijfolie en balsamico azijn en zet het geheel max. 1 uur in de oven (let op dat de groenten niet verbranden en schud of schep ze tijdens de baktijd meermaals om)
- Plaats de gratins erbij gedurende de baktijd die op de verpakking staat vermeld
- Knip de platte peterselie na het roosteren over het gerecht en maal er zout en peper overheen
Voor de niet vegetariërs; leg er tijdens de baktijd wat Iberico worstjes tussen!
Wijnsuggestie: Pinot Noir
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 500 kcal
- 24 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 11 g eiwit
- 21 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen