U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gaufrite met spicy smashburger

50 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 200 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 tl mosterd
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 3 el fijngehakte kruiden, bijv. platte peterselie, bieslook en/of basilicum
  • 500 g rundergehakt
  • 3 el broodkruim of paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 tl srirachasaus
  • 3 el andalousesaus (zie tip)
  • 8-12 blaadjes kropsla
  • Mixer, wafelijzer, aluminiumfolie

Bereiding:

  • Doe de bloem, het bakpoeder, 2 eieren, de melk, de roomboter en de mosterd in een kom en mix tot een glad beslag. Schep er de rösti en de kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm het wafelijzer tot matig heet. Bak in het wafelijzer van het beslag 8 dikke wafels. Reken op ongeveer 3 minuten baktijd per wafel. Neem de wafels uit het ijzer en houd ze in aluminiumfolie warm terwijl je de rest van de wafels bakt.
  • Meng intussen het gehakt met 1 ei, het broodkruim of paneermeel, het paprikapoeder en de oregano. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het gehakt losjes 4 ballen.
  • Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Leg de gehaktballen in de pan en druk ze met een spatel of kleine deksel tot platte burgers van ½ cm dikte. Bak ze 2-3 minuten en druk nog een paar keer goed plat.
  • Snijd intussen de ui in ringen en halveer de tomaatjes. Meng de sriracha met de andalouse. Keer de burgers en bak nog 1 minuut. Leg de plakjes kaas op de burgers en laat ze in 1-2 minuten smelten.
  • Leg de slablaadjes op 4 borden of een schaal. Leg er de smashburgers op. Verdeel de uienringen over het vlees. Schep de tomaatjes erbij en leg op elk bord een wafel. Serveer met de saus en de rest van de wafels.
  • Gaufrite is een samensmelting van gaufre (wafel) en frites (friet). Deze luchtige hartige wafels met aardappel worden vaak gemaakt met rösti. Wim leerde ons deze Belgische uitvinding, want hij is er dol op. En wij nu ook!
  • Tip: Andalouse is een typisch Belgische saus die bij friet wordt geserveerd. Een soort lichtpikante gekruide mayonaise. Vervang andalouse eventueel door cocktailsaus en voeg wat cayennepeper toe.
  • Tip: Bereid de wafels al eerder. Bewaar ze luchtdicht verpakt of vries ze in. Verwarm de wafels 4-5 minuten in een warme oven (180 ºC).

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original