U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Frittata met rösti

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original
  • Verse kruiden (platte peterselie / basilicum / rozemarijn / tijm) 20 gr.
  • Gemengde groenten (winterpeen / kastanjechampignons / courgette / rode ui) 500 gr.
  • 5 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • Gerookt paprikapoeder 1 tl.
  • 2 koekenpannen
  • Rucola 75 gr.
  • Een ovenschaal van 2 l.
  • Parmezaanse kaas 100 gr.

Bereiding:

  • Verwarm de oven of BBQ voor op 200°C 
  • Winterpeen en courgette in kleine blokjes snijden, de kastanjechampignons in schijfjes en de sjalot-ui in partjes, roerbak samen met de knoflook
  • In een andere pan roerbak je de rösti in olijfolie op middelhoog vuur 
  • Doe er naar smaak versgemalen peper en zeezout overheen 
  • Schep de inhoud van beide pannen door elkaar in een (ingevette) ovenschaal 
  • Ris de kruidenblaadjes van de steeltjes, snijdt ze fijn
  • Klop de eieren los met een vork en voeg wat peper, zout, de verse kruiden en de gerookte paprikapoeder toe. Giet het mengsel over de schaal 
  • Bak de frittata in de oven ongeveer 15 min. (in de BBQ afdekken met aluminiumfolie)
  • Maak af met rucola en grove parmezaanse kaasvlokken (na het bakken!)

 

Wijnsuggestie: Witte Bourgogne

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 535 kcal
  • 26 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 46 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen