Bloemkoolschotel met paprika en aioli
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwijder het blad van de bloemkool. Kook de bloemkool in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.
- Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de paprika 2 minuten. Voeg de aardappelpuree toe en verwarm in 10 minuten tot een romige puree. Roer regelmatig.
- Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Meng het paprikapoeder met de resterende 2 eetlepels olijfolie.
- Schep de puree langs de rand van de ovenschaal. Leg de bloemkool in het midden erin. Bestrijk de bloemkool met de paprika-olie en bestrooi met zout en peper.
- Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Hak de peterselie fijn.
- Schep of spuit de aioli op de bloemkoolschotel en bestrooi met de peterselie.
- Bloemkool en aardappelpuree vormen de perfecte basis voor een heerlijke ovenschotel voor het hele gezin. Extra favoriet met stukjes paprika en aioli!
- Tip: Voeg aan de puree en scheutje melk toe voor een extra romige smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 490 kcal
- 32 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 9 g eiwit
- 9 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen