U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Bietentartaar met geklopte feta en krokante olijvenrösti

40 min bereidingstijd
10 min in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Rösti Original
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 25 g belegen kaas (stukje)
  • 1 eidooier
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicosiroop
  • 100 g feta
  • 2 el melk
  • 2 bakplaten met bakpapier, 2 ster-uitsteekvormen van 6 en 8 cm ø, rasp, staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Hak de olijven fijn. Meng de fijngehakte olijven met 100 gram rösti en de oregano. Strooi het mengsel op een van de bakplaten.
  • Laat de deegplakjes een beetje ontdooien en steek er met de kleine vorm 12 sterren uit. Leg ze op de tweede bakplaat. Rasp de kaas fijn. Klop de eidooier los.
  • Bestrijk de deegsterren dun met eidooier en bestrooi met de geraspte kaas en de resterende 50 gram rösti.
  • Bak de olijvenrösti en de sterkoekjes in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Pel de bieten en snijd ze in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Hak ook de kappertjes fijn.
  • Meng de biet met de sjalot, de kappertjes, de olijfolie en de balsamicosiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verkruimel de feta grof. Klop in de hakmolen de feta met de melk tot een romige, dikke crème.
  • Schep de bietentartaar met behulp van de grote uitsteekvorm als een ster op 4 borden. Schep er de fetacrème op en bestrooi met wat krokante olijvenrösti. Serveer met de röstikaaskoekjes.
  • Deze vegetarische tartaar is de perfecte start voor een feestelijk diner. Bovendien helemaal ‘on trend’ met de geklopte feta en krokante olijvenrösti.
  • Tip: Bestrooi de tentartaar voor een extra feestelijk tintje met 1 theelepel gekneusde roze peperbessen.
  • Geen ster-uitsteekvormen? Gebruik voor de koekjes kleine koffiekopjes of snijd het deeg met een mes in repen of vierkanten. De tartaar kan ook met een ronde kookring op de borden worden geschept. Of serveer in chique coupes, dan kun je ze bovendien helemaal voorbereiden en de coupes afgedekt in de koelkast bewaren.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 425 kcal
  • 25 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen