U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zuurkool-baconrollade met sinaasappel-anijssaus en gratingalettes

45 min bereidingstijd
40-50 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 50 g roomboter
  • 100 g bacon- of spekreepjes
  • 4 takjes tijm
  • 150 g zuurkool
  • 1 stuk varkensfilet van 1 kg
  • 100 ml vleesfond
  • 3 stuks steranijs
  • 3 sinaasappels
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 4 el tomatentapenade
  • 8 (semi-)zongedroogde tomaatjes
  • Keukentouw, bakplaat met bakpapier, kookring of ronde uitsteekvorm (8-9 cm ø), aluminiumfolie

Bereiding:

  • Smelt in een ruime koekenpan 25 gram boter. Bak de baconreepjes in 4 minuten uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de zuurkool en de tijm toe. Laat 10 minuten smoren.
  • Snijd intussen de varkensfilet overlangs in en klap het als een boek open. Verdeel de zuurkoolvulling over het vlees en klap weer dicht. Bind het vlees rondom vast met keukentouw.
  • Veeg de koekenpan schoon. Smelt opnieuw 25 gram boter in de pan. Bak de rollade in 5 minuten rondom bruin.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de aangebraden rollade op de bakplaat. Bak het vlees in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten verder gaar.
  • Blus het bakvet van de rollade met de fond. Roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de steranijs toe en laat de fond tot de helft inkoken.
  • Pers intussen de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap en de marmelade toe en laat nogmaals tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Neem de pan van het vuur. Neem de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien.
  • Steek met de kookring of uitsteekvorm 8 rondjes uit de deegplakjes. Schep in het midden van elke deegcirkel ½ eetlepel tomatentapenade, zet er een gratin op.
  • Zet de gratingalettes na 30 minuten bij de rollade in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Neem de rollade uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Houd ook de gratingalettes onder aluminiumfolie warm. Verwarm de saus op laag vuur.
  • Snijd de rollade in plakken en leg ze op een warme schaal. Zet de gratingalettes erbij en leg op elke gratin een tomaatje. Serveer met de sinaasappelanijssaus.
  • Zuurkool-baconrollade: vertrouwde smaken in een feestelijk jasje! Met aardappelgratins op een knapperig plakje bladerdeeg met een dun laagje tomatentapenade
  • Serveertip: Lekker met de bimi met amandel-röstikrokant.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 660 kcal
  • 39 g vet waarvan 24 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen