Zuurkool-baconrollade met sinaasappel-anijssaus en gratingalettes
45 min bereidingstijd
40-50 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Smelt in een ruime koekenpan 25 gram boter. Bak de baconreepjes in 4 minuten uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de zuurkool en de tijm toe. Laat 10 minuten smoren.
- Snijd intussen de varkensfilet overlangs in en klap het als een boek open. Verdeel de zuurkoolvulling over het vlees en klap weer dicht. Bind het vlees rondom vast met keukentouw.
- Veeg de koekenpan schoon. Smelt opnieuw 25 gram boter in de pan. Bak de rollade in 5 minuten rondom bruin.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de aangebraden rollade op de bakplaat. Bak het vlees in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten verder gaar.
- Blus het bakvet van de rollade met de fond. Roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de steranijs toe en laat de fond tot de helft inkoken.
- Pers intussen de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap en de marmelade toe en laat nogmaals tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Neem de pan van het vuur. Neem de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien.
- Steek met de kookring of uitsteekvorm 8 rondjes uit de deegplakjes. Schep in het midden van elke deegcirkel ½ eetlepel tomatentapenade, zet er een gratin op.
- Zet de gratingalettes na 30 minuten bij de rollade in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de rollade uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Houd ook de gratingalettes onder aluminiumfolie warm. Verwarm de saus op laag vuur.
- Snijd de rollade in plakken en leg ze op een warme schaal. Zet de gratingalettes erbij en leg op elke gratin een tomaatje. Serveer met de sinaasappelanijssaus.
- Zuurkool-baconrollade: vertrouwde smaken in een feestelijk jasje! Met aardappelgratins op een knapperig plakje bladerdeeg met een dun laagje tomatentapenade
- Serveertip: Lekker met de bimi met amandel-röstikrokant.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 660 kcal
- 39 g vet waarvan 24 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 38 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen