U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Varkenshaas in bladerdeeg met mediterrane puree

30 min bereidingstijd
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden (750 g)
  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 600 g varkenshaas (2 stuks)
  • 2 el rode pesto
  • 1 ei
  • 500 g pastinaken
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 el olijfolie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Bakplaat met bakpapier, uitsteekvorm ster (2 cm ø)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol de lap bladerdeeg op het meeverpakte bakpapier uit en halveer in de breedte.
  • Bestrijk de varkenshaas rondom met de pesto en bestrooi met peper. Leg op elke deeghelft een stuk varkenshaas en pak het in. Leg de pakketjes op de naad op de bakplaat.
  • Bestrijk het deeg rondom dun met losgeklopt ei. Steek uit het overtollige deeg eventueel wat kleine sterren. Leg de sterren op het deeg en bestrijk ze ook dun met ei.
  • Boen de pastinaak schoon en snijd in partjes van 1,5 cm. Veeg de champignons schoon. Leg de pastinaak en de champignons naast de varkenshaas. Besprenkel de groenten met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  • Bak de varkenshaaspakketjes met de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de tomaten, de olijven en de kappertjes grof. Snijd de basilicumblaadjes grof.
  • Schep de tomaatjes, olijven, kappertjes en basilicum door de puree. Schep de mediterrane puree op een schaal. Leg de varkenshaas met de geroosterde groenten erbij.
  • Varkenshaas met pesto in krokant bladerdeeg: een toprecept waar je geen omkijken naar hebt!
  • Tip: Verpak de varkenshaas een dag eerder alvast in het deeg en bewaar afgedekt in de koelkast.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 950 kcal
  • 53 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 66 g koolhydraten
  • 47 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 3,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen