U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Vanillewafels van Rösti

18 wafels
1 uur bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 400 g Aviko Rösti Original, ontdooid (zak 750 g)
  • 250 g margarine, op kamertemperatuur
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Zonnebloemolie
  • Poedersuiker
  • Keukenmachine of mixer, evt. staafmixer met hakmolen, wafelijzer, taartrooster

Bereiding:

  • Klop met de mixer of in de keukenmachine de margarine met de basterd- en vanille-suiker dik en romig. Klop er één voor één de eieren door; voeg pas een volgend ei toe als het vorige geheel is opgenomen.
  • Zeef er in 3-4 porties het bakmeel boven en spatel het luchtig door het beslag.
  • Maal de bevroren rösti in de keukenmachine (of in porties door de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree! Schep de gemalen rösti door het beslag.
  • Vet het wafelijzer dun in met olie en verwarm op matig hete temperatuur 5 minuten voor. Schep met twee lepels 2 bolletjes beslag in het wafelijzer en bak de de wafels in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg de wafels op een taartrooster om af te koelen. Bak van de rest van het beslag nog zo'n 16 wafels.
  • Leg de wafels op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
 
Tip: De wafels zijn in een luchtdichte trommel of aluminiumfolie 2-3 weken te bewaren.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 290 kcal
  • 17 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen