Toscaans stoofvlees met aardappel-mascarponegratin
25 min bereidingstijd
30-45 min in de oven en 2 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm in een stoofpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 minuten. Schep het vlees erdoor en bak 4 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree door het vlees en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn en de fond of bouillon erbij en breng tegen de kook. Voeg de takjes tijm toe.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer in een grote kom de mascarpone los met de geperste knoflook. Schep de aardappelschijfjes erdoor en meng goed. Verdeel de aardappelschijfjes in 3-4 lagen over de ovenschaal. Bestrooi elke laag met Parmezaanse kaas en peper naar smaak.
- Bak de gratin in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bij meer lagen is de oventijd langer: de gratin is gaar als een prikker makkelijk door alle lagen glijdt. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant van de gratin te donker dreigt te worden.
- Serveer het stoofvlees met de aardappel-mascarponegratin. Lekker met een rucolasalade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 980 kcal
- 63 g vet waarvan 29 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 57 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen