U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Toscaans stoofvlees met aardappel-mascarponegratin

4 personen
25 min bereidingstijd
30-45 min in de oven en 2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Aardappelschijfjes (à 600 g)
  • 3-4 takjes tijm
  • 250 g mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 ml vleesfond of -bouillon
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 150 ml (Toscaanse) rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) 
  • lage ovenschaal 
  • 800 g magere runderriblappen, in blokjes
  • stoofpan  

Bereiding:

  • Verwarm in een stoofpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 minuten. Schep het vlees erdoor en bak 4 minuten mee. 
  • Roer de tomatenpuree door het vlees en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn en de fond of bouillon erbij en breng tegen de kook. Voeg de takjes tijm toe. 
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. 
  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer in een grote kom de mascarpone los met de geperste knoflook. Schep de aardappelschijfjes erdoor en meng goed. Verdeel de aardappelschijfjes in 3-4 lagen over de ovenschaal. Bestrooi elke laag met Parmezaanse kaas en peper naar smaak. 
  • Bak de gratin in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bij meer lagen is de oventijd langer: de gratin is gaar als een prikker makkelijk door alle lagen glijdt. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant van de gratin te donker dreigt te worden. 
  • Serveer het stoofvlees met de aardappel-mascarponegratin. Lekker met een rucolasalade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 980 kcal
  • 63 g vet waarvan 29 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 57 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen