Runderstoof met madeira en laurier
30 min bereidingstijd
10 min in de oven + 2 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn.
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 8 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui met de knoflook. Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de madeira, de fond en de laurier toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de puree eventueel in een spuitzak en vorm een mooie pureerand in de schaal. Schep het stoofvlees in het midden. Steek er eventueel nog wat blaadjes laurier in.
- Bak de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie fijn. Besprenkel de puree met extra vierge olijfolie en bestrooi met de peterselie.
- Tip: Houd je van pit? Vervang de extra vierge olijfolie dan door piri-piri olie.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 650 kcal
- 31 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 48 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen