U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Runderstoof met madeira en laurier

30 min bereidingstijd
10 min in de oven + 2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (750 g)
  • 800 g rundersukade
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml madeira
  • 200 ml vleesfond
  • 4 verse blaadjes laurier + extra 1 takje peterselie
  • Olijfolie extra vierge
  • Ovenvaste schaal (28 cm ø), evt. spuitzak

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 8 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de ui met de knoflook. Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de madeira, de fond en de laurier toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de puree eventueel in een spuitzak en vorm een mooie pureerand in de schaal. Schep het stoofvlees in het midden. Steek er eventueel nog wat blaadjes laurier in.
  • Bak de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie fijn. Besprenkel de puree met extra vierge olijfolie en bestrooi met de peterselie.
  • Tip: Houd je van pit? Vervang de extra vierge olijfolie dan door piri-piri olie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 650 kcal
  • 31 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 48 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen